Szegény ember étke: puliszka
A magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán hagyományos étkezésben egyaránt megtalálható ez az étel. Régebben az erdélyi szegény emberek fő tápláléka volt. Reggelinél, vacsoránál ez volt a főétel, ebédnél köretként ették. Kemény változatát hidegen tarisznyába csomagolták, útravalónak, mezei, illetve erdei munkákhoz – írja a Wikipedia.
Hozzávalók:
- 6 dl víz
- 1 kávéskanál só
- 20 dkg kukoricadara
Elkészítés:
Feltesszük egy lábasba a vizet forralni, beleszórjuk a sót. Lassan, kevergetve adagoljuk hozzá a kukoricadarát. Sűrűre főzzük. Akkor kész, amikor a massza elválik a lábas oldalától. Borítsd ki egy vágódeszkára. Nem késsel, egy szál cérnával kell szeletelni!
Hozzászólás zárolva.