Pizzás töltött golyók
Aki szereti a pizzát, a calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve… ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát? Pammer Livi receptje a délutáni váratlan vendégeidet is meglepi majd!
Hozzávalók a tésztához:
- 50 deka pizzaliszt
- 3 deka élesztő
- kb. 2,5 dl langyos víz
- kb. 4-5 evőkanálnyi olívaolaj
- egy teáskanálnyi cukor
- 1 csapott evőkanálnyi só
A pizzakrémhez:
- 1-2 dl paradicsomszósz a házi befőzésből
- friss bazsalikomlevél
- 2-3 csipetnyi oregánó
- 15-20 deka gouda sajt
Elkészítés:
Először a pizzakrémet készítjük el: a paradicsomszószba belekevertem az apróra vágott friss bazsalikomleveleket, az oregánót, és ezzel átkentem a darabolt, kézzel kör alakúra nyújtott tésztákat. A langyos vízbe belekevertem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoltam, és hagytam, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni. A lisztet átszitáltam, a közepébe egy kis mélyedést készítettem, és ebbe öntöttem a felfutóban levő élesztőt. Letakartam egy konyharuhával és 10 percig pihenni hagytam.
Ezután hozzáadtam a sót, és dagasztás közben hozzácsorgattam az olivaolajat. Szép, sima, rugalmas tésztát dagasztottam. Meleg helyen duplájára kelesztettem. Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítottam, majd 12 egyenlő darabra vágtam. Ha kisebb gombócokat akarunk akkor több kisebb méretű darabra vágjuk a tésztánkat.
A darabokra vágott tésztákat kézzel kör alakúra húzzuk, én kb fél ujjnyi vastagságúra húztam, majd átkentem a kész pizzaszósszal és egy kb 2×2 cm darab sajtot tettem a közepébe. A széleket összefogtam, gombócokat készítettem és egy kapcsos formába szorosan egymás mellé tettem őket. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Mikor elkészült, a kapcsot levettem róla. Átkenhetjük fokhagymás olívaolajjal , de ehetjük enélkül is. Egymás mellől szépen kiszedhető, a közepén puha a széleken finom ropogósra sült, a tészta belsejében pedig forró folyósra sült pizzakrémmel vegyült sajt vár ránk. Akár egy remek kártyaparti kísérője is lehet Pammer Lívia gusztusos receptje! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.