Fehércsoki-mousse málnakrémmel
A gyakorlottabbak tudják, hogy a legnagyobb hőségben talán csak éjjel vagy a hajnali órákban lehet megmaradni a tűzhely vagy a sütő mellett, szerencsére azonban számos sütés nélkül elkészíthető desszert van, amelyek ilyenkor is bevethetők. Ezúttal a MOM Park éttermei osztották meg bombabiztos receptjeiket, hogy a forró nyári napokon se maradjunk édes élvezetek nélkül. Egy mousse mindig tökéletes választás, ha el akarjuk bűvölni vendégeinket, vagy csak valami különlegességet varázsolnánk a családi asztalra. A TG Piccolino mestere ezúttal málnával bolondította meg a csemege nyári ízvilágát.
Hozzávalók hat vendégre:
A málnakrémhez:
- 250 g málna (és néhány szem a díszítéshez)
- 250 ml víz
- 80 g cukor
A fehércsoki mousse-hoz:
- 180 ml tej
- 5 g vanília rúd
- 1,5 db lapzselatin
- 250 g jó minőségű fehércsokoládé
- 250 g zsíros habtejszín
Elkészítés:
A vízből és cukorból szirupot főzünk, amit lehűtünk, majd összeturmixoljuk a málnával és átpasszírozzuk. A poharak aljára töltjük és hűtőbe tesszük.
A tejet felforraljuk a kikapart vaníliarúd magjaival. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a tejet pedig összekeverjük a kinyomkodott lapzselatinnal. Amint a zselatin felolvadt, óvatosan a fehércsokoládéhoz forgatjuk. A tejszínt félig felverjük, a krémhez keverjük és pár percig tovább habosítjuk.
A kész keveréket a lehűtött málnakrém tetejére adagoljuk. Legalább három órát hűtjük, és tálaláskor friss gyümölccsel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.