Pavlova torta, az ünnep asztal királynője
A Pavlova torta minden ünnepi asztal legfőbb éke lehet. Ha még nincs ötleted a karácsonyi desszertet illetően, akkor ajánljuk figyelmedbe az édes habcsókok királynőjét a Pavlova tortát.
A Pavlova torta 1935. októberében egy Pearth-i szállodából indult világhódító útjára, és Bert Sache keze alól került ki – áldassék annak a kéznek mindkét darabja. Rémesen egyszerű dolog, és mint ilyen, nagyon jó is.A habcsók képezi a Pavlova torta alapját, amit igaz, hogy könnyen el lehet rontani, de ha követed receptünket, biztosan jól sikerül majd.
Pavlova torta
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje (kb.120 gr)
15 dkg porcukor
1 kávéskanál kukoricaliszt vagy étkezési keményítő
1 kávéskanál borecet
néhány csepp vaníliakivonat
egy csipet só
4 dl tejszín
3-4 evőkanál porcukor
friss gyümölcs, elsősorban eper, másodsorban bármi más
Elkészítés:
A tojásfehérjét robotgép segítségével habbá verjük. Részletekben adagoljuk hozzá a cukrot, és amikor már a hab megtartja a formáját, de még nem kőkemény, belekeverjük a lisztet és az ecetet, valamint a vaníliakivonatot. A kész habnak fényesnek kell lennie, és képezzen kis csúcsokat, amikor kiemeljük belőle a habverőt. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjünk egyforma átmérőjű, nem túl lapos félgömböket a habból, de a tetejüket kicsit egyengessük el, hogy később a tejszínhab ne folyjon le róla. 120 fokos sütőben süssük a habcsókokat addig, amíg kívülről már szilárdak, de belül még krémesek. Ez olyan 30-40 perc. Ha nagy tortát készítünk, akkor egy nagy gömböt formálunk a habból, azt 120 fokon bő egy órát kell sütni. Amikor kész az alap, óvatosan kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Időközben egy kis porcukorral kemény habbá verjük a tejszínt. Tálaláskor a habcsókok közepében képzett mélyedésbe halmozzuk a tejszínhabot és megrakjuk (a valamilyen finom likőrrel icipicit meglocsolt) gyümölccsel. Isteni eperrel, málnával, ribizlivel, szederrel is.
Hozzászólás zárolva.