Medvehagymás-sajtos karaj meleg paradicsomos salátával
A hűtő mélyén ráakadtam néhány levélke medvehagymára, és mielőtt teljesen összefonnyadna hamar elhasználtam őket. Ez egy ügyes dolog volt tőlem – írta Steffel Csaba. Az, hogy ez már múlt hét elején történt és még nem osztottam meg veletek, na az már nem is annyira ügyes dolog. Nem baj, kedves Csaba, segítünk!
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 10 dkg Cheddar sajt
- 12-15 szelet bacon
- 4 db szívsaláta
- 3 db paradicsom
- medvehagyma
- szerecsendió
- bors, só
- olívaolaj
Elkészítés:
A sertéskarajt nyitott szeleteléssel (pillangó) 15 dekás adagokra vágjuk, és kicsit megklopfoljuk. A szeleteket kiterítjük, picit megsózzuk, medvehagyma leveleket fektetünk rájuk, majd elosztjuk rajtuk Cheddar sajtot, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megszórjuk, aztán összehajtjuk őket. Bacon szeletekkel ügyesen bebugyoláljuk, betakargatjuk őket, és tepsibe rakosgatjuk, egy pici vizet önthetünk alá. (Fontos, hogy a bacon szeletek, jól átöleljék a nyitott hússzéleket.) Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben előkészítjük a körethez valókat. A paradicsomot felkockázzuk, a szívsalátákat félbe vágjuk; közvetlen tálalás előtt, egy serpenyőben, egy-két kanálnyi olívaolajat hevítünk, belepakoljuk a félbevágott salátákat, a vágott felükkel lefelé, pillanatok alatt megkapatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, és valóban csak annyi idő alatt, amíg a paradicsom átmelegszik, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk. Isteni finom, akár anyák napi meglepetés is lehet belőle! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.