Cukkinis pulykamell tekercs
Könnyű dolog pulykával dolgozni, és erről már meggyőzött minket a Gallicoop háziasszonya. Dosso Gabi most a gyakorlatban is megmutatja, hogyan kell ünnepi falatokat készíteni. Ez a pulyka nemcsak a pünkösdi asztal dísze lesz, de még rendkívül egészséges is! Az én családomnak nagyon ízlett! Feltétlenül próbáljátok ki!
Hozzávalók:
1 kg cukkini
1 marék vörös áfonya
1 csokor zöldhagyma
8 vékony szelet pulykamellfilé
néhány ág rozmaring
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A húsokat kiterítjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a megmosott, szárazra törölt cukkiniből, és beborítjuk vele a húsokat. Rozmaringlevelet csipkedünk rá, és szorosan feltekerjük. Olívaolajjal megkenjük és alufóliába csomagoljuk. Két végét összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A maradék cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldhagymát, majd nagy lángon a cukkinit is, végül hozzádobjuk az áfonyát. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A karikára vágott hústekercset az áfonyás cukkinivel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.