Rumos meggy télire
Időhiányra, helyszűkére vagy lustaságra hivatkozva sokan nem tesznek el télire semmit, pedig annyira jó csak kikapni a polcról egy lekvárt, lecsót vagy kompótot! Most egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptet mutatok, amit természetesen szintén a lőrinci nagymamámtól tanultam. Sokféle módon használhatod majd, de karácsonykor biztosan valahogy az asztalra kerül!
Hozzávalók:
- meggy
- 3 dl-es üvegek
- üvegenként 10 dkg kristálycukor
- üvegenként ½ dl rum
Elkészítés:
A szép, hibátlan meggyszemeket tisztán az üvegekbe rakjuk. Mindegyik tetejére 10 dkg kristálycukrot szórunk, majd rálöttyintjük a rumot. Azonnal lekötjük, majd mehet a spájzba. 1-2 héten belül levet ereszt. Télre olyan meggylikőröd lesz, hogy elájulsz! Mindent tudsz vele ízesíteni! A meggyszemek pedig elképesztően jók pl. a csokitorta töltelékébe, díszítésre!
Hozzászólás zárolva.