Facebook hozzászólás
763

Rozmaringos kacsa és bazsalikomos cékla – sütve

Fantasztikkus szerzőnk mostanában ezekre az alapanyagokra kattant rá! Most így készült e fogás, ami még nem zárja ki hogy holnap nem lesz-e egy picit más – írja Steffel Csaba. Ha már készítettél kacsamellet, és sült céklát, készítsd úgy, mert nincs is más dolgod, és hangolj rá ezekre az ízekre!

Sült kacsa, cékla, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk, majd gerezdekre, szeletekre, kockákra daraboljuk; ezt ugyi a cékla mérete is befolyásolja – nekem valóban apróbbakhoz volt szerencsém ezért csak négybe vágtam őket. Egy kis tepsit kibélelünk alufóliával, beleszórjuk, a céklát, megsózzuk, meglocsoljuk 4 evőkanál balzsamecettel, és finoman meglocsoljuk olívaolajjal is. Egy evőkanál cukorral és római köménnyel ízesítjük, aztán alaposan összeforgatjuk. Előmelegített sütőben, fóliával letakarva, 180 fokon 45 percig sütjük, ezután a fóliát levesszük, ismét meglocsoljuk 4 evőkanálnyi balzsamecettel, és még egy 10-15 percig erősebb hőfokon sütjük. (Természetesen nem egyformák a céklák, ezért ellenőrizzük a puhulását!)

Mexikói csirkeragu újkrumplival
Csirke és kukorica, avagy Van aki forrón szereti, és van aki nem! Erről nincs nincs mit mondani…  llyenkor a magamfajta ember nem kívánhat mást, mint egy kis mexikóit, aminél az sem baj, ha most épp nem csípős. Azért egy ici-picit lehet az – mondja el nekünk Steffel Csaba. Ez is az ő szellemes receptje!

A kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, de csak a bőrét, a húsába már ne vágjunk bele. Sóval és rozmaringgal bedörzsöljük, aztán egy száraz serpenyőben először a bőrös felével lefelé, kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd a megfordítva is 3-4 percig sütjük. Az elősütött melleket gyorsan átpakoljuk egy tepsibe zsírjával együtt, és forró 180 sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt azért pici pihentetjük! Tálaláskor nem divatból, de még egy kicsi balzsamecet sziruppal tetézhetjük, hogy valóban élvezzük az ízeket!

Minden tiszteletem a Tiéd, ha máshogy készíted, de ezek az ízek igazán passzolnak. Szerintem. A sült cékla hidegen is finom, például én a reggeli szalonnás tojásomhoz faltam ezt a finomságot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!