Nyomd meg a gombot, kapsz egy pulykacombot!
… a népnyelv után szabadon… Ha valami, ez igazán ünnepi étel! Szerintem nem kell vele megvárni a karácsonyt! Jó lesz ez még Erzsébetre, Katalinra is! Sőt, én azt mondom, ha például kezdő háziasszony vagy, akkor most próbáld ki, hogy mire itt a nagy karácsony, addigra minden tökéletes legyen! Sok szerencsét! Ne aggódj, biztosan sikerülni fog!
Hozzávalók:
- 1 db pulyka hosszúcomb
- 25 dkg főtt, hámozott gesztenye
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 kis cukkini
- 2-3 szál zöldhagyma
- 1 szikkadt zsemle vagy kifli
- 1 tojás
- só
- bors
- őrölt római kömény
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-kölön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, kicsavart, elmorzsolt zsemlét, tojást, és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk, és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk. Jó étvágyat ehhez a pompás ünnepi menühöz!
Hozzászólás zárolva.