Márti rém egyszerű sörkiflije
Ahogy közeledik az év vége, megszaporodnak a baráti, családi bulik. Illik valamit sütni is, hiszen az a Te igazi ajándékod! Ha belegolsz, nem is kell más, egy jó kis beszélgetéshez és egy jó pohár sörhöz, mint egy remek sós süti! Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik nem túl gyakorlottak a konyhában, és a buli kezdetétől vissza tudnak számolni nagyjából két és fél órát! Sok sikert!
Hozzávalók:
- ½ kg liszt
- 2 kk kristálycukor
- 6 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- köménymag (el is maradhat!)
- 3-4 dlg langyos tej
- só
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt a kristálycukorral és fél dl langyos tejjel. Tegyük a liszthez, ajunk hozzá kb. 1 kk sót, és annyi tejjel, amennyit felvesz, majd gyúrjuk össze. Jó kis rétestészta szerű legyen belőle. Osszuk 4 felé, jól átgyúrva formáljuk mindegyiket külön-külön egy-egy kis cipóvá. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk, a felolvasztott margarinnal megkenjük, majd 8-8 cikkre szabjuk. Feltekerjük kiflivé, előkapjuk a tepsit, sütőpappírral kibéleljük, és a kifliket egymás mellé rakjuk. Mindegyik tetejét megkenjük vízzel, és rászórjuk a köménymagot. (Ez utóbbi el is maradhat, mert van, aki nem kedveli!) Hagyjuk így pihenni a meleg szobában vagy két órát az egészet, majd hirtelen nagyon forró sütőben süssük pirosra úgy 10-15 perc alatt.
Hozzászólás zárolva.