Kenyérben sült virsli, ahogy a finn barátaim készítik
Alig ismertem meg finn barátaimat, máris meg kellett kérdeznem tőlük, mit énekel a Picasso kalandjai című filmben a finn dizőz? Jót nevettek, mert nem én voltam az első, aki érdeklődött. A válasz: egy hagyományos finn recept, ami arról szól, hogyan készül a kenyérben sült hal? Innetől kezdve felkeltette az érdeklődésemet a finn konyha, íme egy nagyon egyszerű, ám isteni finom vendégváró, amit tőlük tanultam.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A langyos vízzel felfuttatjuk az élesztőt egy keverőtálban. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, dolgozzuk össze, és a sót csak a végén adjuk hozzá. Amikor a tészta nem túl keménnyé összeállt, hagyjuk kelni úgy fél órát. Ezután osszuk a bucinkat 12 darabra. Mindegyikből nyújtsunk úgy egy 8 mm-es csíkot. Ezekkel kissé lazán tekerjük be a virsliket. Még negyedórás pihentetés következik, és jöhet a sütő. Időnként megforgatva süssük minden oldalát pirosra. (Ha nem akarsz a tésztával bajlódni, egyszerűen tekerd itthon kapható félig kész leveles tésztába!) Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.