Céklahimnusz, cékla hummusz
Imádom a céklát, de ez számotokra nem újdonság! Az viszont már igen, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvány kampányt indított a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó, és így szerezz örömöt a párodnak Valentin-napra.
Hozzávalók, ha kettesben vagytok:
- ½ kg cékla
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek sűrű balzsamecet
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors
- Tálaláskor 1 ek za’atar (egy jellegzetes arab fűszerkeverék zöld fűszerekből, szezámmagból, szumakból és sóból)
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A céklákat nem pucoljuk meg, csak megmossuk, és egyesével úgy alufóliába csomagoljuk, hogy mindegyik céklára ráöntünk egy kevés napraforgóolajat. 220 fokon 45-55 perc alatt a sütőben puhára sütjük (ezt előre is el lehet készíteni). A kihűlt céklát meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt robotgépben simára pürésítjük, tálaláskor za’atarral szórjuk meg. Főtt tojással (0-ás vagy 1-es jelzésű), kovászos kenyérrel, zöldségekkel tálaljuk.
(Babramegy blog receptje)
Hozzászólás zárolva.