Facebook hozzászólás
1 156

Édesburgonyás póréhagymaleves

Szenzációs, egyben végtelen egyszerű recept a következő. Azt mutatja meg, hogy egy kis kreativitással mennyire finom fogásokat tudunk készíteni hazai, az idénynek megfelelő alapanyagokból. A Felelős Gasztrohős Alapítvány legújabb kampánya is erre hívja fel a figyelmet. Éljünk vele! 

Édesburgonyás póréhagymaleves, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Hozzávalók egy kedves párnak: 

Elkészítés:

A póréhagymát alaposan megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, megszórjuk borssal, és 10 percig alacsony lángon kevergetve megpároljuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a póréhoz adjuk. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (méretétől függően kb. 20-25 perc). A levest összeturmixoljuk a tejszínnel és a fűszerekkel, igény szerint sóval, citromlével kerekítjük ki az ízeket.

A Valentin-napi menüt Vida Kata, a Babramegy blog szerzője állította össze.

Céklahimnusz, cékla hummusz
Imádom a céklát, de ez számotokra nem újdonság! Az viszont már igen, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvány kampányt indított a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó, és így szerezz örömöt a párodnak!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!