Édesburgonyás póréhagymaleves
Szenzációs, egyben végtelen egyszerű recept a következő. Azt mutatja meg, hogy egy kis kreativitással mennyire finom fogásokat tudunk készíteni hazai, az idénynek megfelelő alapanyagokból. A Felelős Gasztrohős Alapítvány legújabb kampánya is erre hívja fel a figyelmet. Éljünk vele!
Hozzávalók egy kedves párnak:
- 2 ek vaj
- 1 db vastagabb és nagyobb póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ tk frissen őrölt bors
- 3 db közepes méretű édesburgonya
- 1,5 l zöldségleves alaplé
- 2 dl tejszín
- kakukkfű
- ½ tk só
- ¼ bio citrom leve (opcionális)
Elkészítés:
A póréhagymát alaposan megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát felaprítjuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, megszórjuk borssal, és 10 percig alacsony lángon kevergetve megpároljuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a póréhoz adjuk. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (méretétől függően kb. 20-25 perc). A levest összeturmixoljuk a tejszínnel és a fűszerekkel, igény szerint sóval, citromlével kerekítjük ki az ízeket.
A Valentin-napi menüt Vida Kata, a Babramegy blog szerzője állította össze.
Hozzászólás zárolva.