Hétköznapi tojáslevesem
Tojáslevesnek lenni nálunk nagyon jó. Egyszerűen azért, mert mindenki szereti. Rohanunk, dolgozunk, kapkodunk, de néha nem árt leülni egy forró csésze leves mellé, ami lehetőleg nem porból készült. Na ez pont ilyen! És pár perc alatt kész!
Hozzávalók:
- 2 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 kis fej vöröshagmya nagyon apróra vágva vagy lereszelve
- pirospaprika
- 4 egész nyers tojás
- 1 dl tejföl
- babérlevél
- ecet
- só
Elkészítés:
Készíts sötét színű paprikás rántást. Engedd fel hideg vízzel. Ízlésednek megfelelő mennyiségű ecettel ízestsd, és a tojásokat egyenként, lassan engedd a levesbe. Még vagy tíz percig főzd lassan. Tálaláskor kínálj hozzá egy kis tejfölt. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.