Paprikás krumpli füstölt kolbásszal
Valami gyorsat és jót szerettem volna készíteni valamelyik nap, így gondoltam ki a paprikás krumplit. Kivettem a hűtőből a kolbászt, és akkor fedeztem fel, hogy a csomagolópapíron remek recepteket olvashatok. Rögtön belei is szerettem! Fogadjátok szeretettel a Kamra Java receptjét, és meglátjátok, Titeket is elvarázsol a kamra füstölt kolbásza!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg füstölt házi kolbász
- 1 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- 2 szelet húsos szalonna
- körömnyi babérlevél
- ½ kk kömánymag
- 1 ek házi sertészsír
- 1 db zöld erős paprika
Elkészítés:
Szalonnát kockára vágom, az egy kanál zsíron kisütöm egy teflonos lábasban, majd a pörcöket kiveszem. A zsírján világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott füstölt kolbászt, kicsit együtt is pirítom, majd a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, visszateszem a szalonnapörcöket is a lébe.Sózom, borsozom, és jöhet az erős paprika is, persze csak akkor, ha a gyerekek nem esznek belőle. Egy körömnyi babérlevelet teszek bele, és jöhet a köménymag is. Így együtt nagyon finom ízt ad az ételnek, de vigyázni kell, tényleg csak egy kicsi babérlevél menjen bele, különben túl intenzív íze lesz az ételben!
Hozzászólás zárolva.