Babgulyás Pammer Livinél
Ma egy jó tartalmas levest főztem, sok babbal és sok hússal jó forrón tálalva sok szaftos lével – írja Lívia. Szó, mi szó, egy egytálétel tökéletes mondjuk egy ebédhez. Legfeljebb egy kakaós csiga vagy egy palacsinta fér mellé!
Hozzávalók:
- 40 deka sertés lapocka
- 2 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék
- egy teáskanálnyi őrölt piros paprika
- frissen őrölt bors
- egy csipetnyi lestyán
- egy késhegynyi porított babérlevél
- őrölt kömény
- egy gerezd fokhagyma
- himalája só
- 2 közepes sárgarépa
- 15 dkg tarka bab
- 15 deka fehér bab
- a csipetkéhez egy egész tojás, liszt és só
Elkészítés:
A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük vízzel és a kockára vágott húsokat belehelyezzük. A sárgarépát kockázzuk, és a pucolt fokhagymagerezddel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, egy késhegynyi porított babérlevéllel, és lestyánnal ízesítjük majd félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a beáztatott száraz babokat, és készre-puhára főzzük. A tojást a liszttel és a sóval eldolgozzuk, rugalmas tésztát kapunk amit a forrásban levő leveshez csipkedünk, majd pár perc alatt a levest készre főzzük. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.