Spagetti és markáns, avagy belekóstoltam az örömlányokéba
Ezt a pompás kis olasz tésztát már régebben kinéztem magamnak, de csak ma jött el az idő hogy elkészítsem. Mivel ez is egy népszerű és klasszikus étek, csak minimálisan vannak eltérések a receptek között, pl. egy kis vörösbort is adok hozzá… ezzel is fokozva hangulatát. A SPAGHETTI alla PUTTANESCA magyarul nem más mint, a „nagyon rossz” lányok spagettije. Az őrülten jó ételek atyja egy szexis fogást ígér!
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 25 dkg koktélparadicsom
- 20 szem fekete olívabogyó
- 2-3 ek. kapribogyó
- 6 ger. fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- 5-8 dkg Pecorino sajt (Parmesan, Grana Padano)
- chili pehely vagy szósz
- petrezselyem zöldje
- bazsalikom
- szardella vagy szardellapaszta
- olívaolaj
Elkészítés:
A fokhagymát felaprítjuk. Az olívabogyót, és a kapribogyót is felaprítjuk, amilyen apróra csak tudjuk. A koktélparadicsomokat felnegyedeljük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk (nem túl forróra), rádobjuk az aprított fokhagymát, 3-4 pillanat múlva, amikor már finoman illatozik (ne égessük meg!), hozzáadunk 5-6 db szardellát, vagy egy teáskanálnyi szardellapasztát, elkeverjük aztán jöhet az aprított kapri-, és olívabogyó, valamint a paradicsom. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vörösborral hozzáadjuk a chilit és jól kiforraljuk. A petrezselyemzöldet és a bazsalikomot szintén felaprítjuk. Közben a spagettit kifőzzük. Amikor a „ragu” már szép sűrűre visszaforrt, belekeverjük a zöldfűszereket, majd a spagettit, hozzáreszeljük a sajt kb. felét, aztán alaposan összeforgatjuk. Frissen, forrón reszelt sajttal a koronázva tálaljuk. Ha ügyesen dolgozunk, a ragu és a spagetti egyszerre készül el, amit öblítés nélkül forrón forgathatunk össze, és ezáltal a tészta jobban magába veszi a ragut, szósz, mártást; erre próbáljunk meg mindig odafigyelni!
Hozzászólás zárolva.