ÍZÜZENET A MÚLTBÓL
Cseresznyebefőtt „öregesen”
Hurrá, itt a nyár, és vele együtt megkezdődött gyümölcs-, illetve befőzési szezon! Az elsők között mosolyog a cseresznye, nézzük tehát azt a receptet, amit nagymamám is használt. A legfontosabb, hogy ne a legszebb, legérettebb szemeket válogasd össze! Azt kapd be nyugodtan!
Elkészítés:
1 liter vízhez adj 30 dkg cukrot, és főzz szirupot. A szemeket tisztítsd meg alaposan, egy pici hibás se kerüljön bele, mert az egész üveget tönkre teheti! Tedd a szemeket az üvegbe, de közben rázogasd, hogy a cseresznye jól elhelyezkedjen, vagyis minél több férjen bele. Öntsük fel az üvegeket a sziruppal, de úgy, hogy kb. 2 ujjnyi maradjon ki a tetején, mert a még a cseresznye is enged levet! Kösd le jól, majd állítsd a gőzölőfazékba. Maradjon így 20 percig. A 20 percet onnan kell számítani, amikortól az üvegekben kis gyöngyök nem kezdenek szállingózni. Zárjuk el a gázt, bugyoláljuk be az egészet, és hagyjuk szép, lassan kihűlni! Majd meglátod, hogy fogod élvezni a télen!
Zöldség “befőttek”gyorsan, egyszerűen
Milyen jó is lenne télen friss zöldséget enni! Ha frissel nem is tudunk szolgálni, az általunk eltett sóska, karfiol, biztosan sikert arat vendégeink körében is.
Hozzászólás zárolva.