KARCSÚSÍTÓ MAXTÓL
Karfiol steak, hamis aioli mártással
Kalandozás a mentes, könnyedebb világba! Ez is rendezvényre, vendégeknek készült, és fel is került a táblás ajánlatok közé. Azt mondták a húsmentes étkezést folytató vendégeim, hogy általában grillezett zöldséget (nem tudom, miért hívnak egy olajozott rostlapon/serpenyőben meggyalázott zöldséget grillezettnek, ahol mondjuk előtte egy termetes marha steak készült), vagy párolt zöldséget tudnak enni. Opció lehet még a saláta is. A húsmentes étkezés okai lehetnek egészségügyi, vallási, vagy a leggyakoribb a „fejbenvan a baj”. De tudni kell kezelni, és tudjuk, legjobb vendég a hálás vendég. Tehát akkor íme: a karfiol steak. Max konyhája ezt is tudja!
Hozzávalók:
- 2 fej karfiol
- 1 mokkáskanálnyi chili paprika (elhagyható)
- 1-2 teáskanál szójaszósz
- 2 evőkanál olaj
- só, bors, petrezselyem zöldje
Hamis aioli mártáshoz:
- 3-4 evőkanál növényi olaj (napraforgó, repce, kukorica)
- 2-3 evőkanál joghurt
- 1-2 főtt tojás
- só, bors
Elkészítés:
1.Melegítsük elő a sütőt 125-130 fokra. Vágjuk fel a karfiolokat ujjnyi szeletekre, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon, közepes energián, pirítsuk meg a nagyobb karfiol szeleteket, oldalanként 2-3 perc alatt. Tegyük, mellé a kisebb darabokat forgassuk meg az olajban, majd tegyük be a sütőbe 10-12 percre.
- A mártáshoz a főtt tojássárgáját törjük össze, keverjük el a joghurttal, sózzuk és borsozzuk, majd lassan csorgatva az olajat, keverjük krémesre.
- Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, a szójaszósszal és a paprikával forgassuk össze a karfiolt, pirítsuk még pár percet és tálalhatjuk is.
Egy laza almás Max konyhájából
Meséltem már arról, hogy kaptunk a sógoroméktól almát, de sokat az Alföldről. Leraktuk a garázsba, de kezdett romlani, úgyhogy el kellett használni. Született belőle egy kicsit karácsonyis kicsit max-os almás pite ( nem amerikai pite… Max szerint ilyen a rothadó almák mentőöve.
Hozzászólás zárolva.