A GYEREKKOR ÍZE
Klasszikus forrócsoki tejszínhabbal és macaronnal
Szeretnél valami kellemes, meleg finomságot a nap hátralevő részére? Akkor itt egy fantasztikus klasszikus, ami tökéletesen illik egy őszi délutánhoz! Ettől biztosan felmelegedsz, mert még a vérnyomásod is felpezsdült!
Aprítsunk fel 100 g étcsokit. Közben egy edényben közepes hőfokon melegítsünk fel 600 ml tejet, amihez adjunk hozzá 2 csillagánizst és négy szegfűszeget egy teatojásban. Ezután adjuk hozzá a csokit és kevergessük, amíg el nem olvad a csokoládé. Hagyjuk melegedni 5-10 percet folyamatos kevergetés mellett. Habverővel verjünk fel 100 ml habtejszínt. Vegyük ki a teatojást a forró csokiból, melyet öntsünk csészékbe. A csoki tetejére halmozzuk a tejszínt, majd macaronnal tálaljuk. A csokis macaron illik hozzá a legjobban, de a gyümölcsös ízek – például az erdei gyümölcs vagy a narancs – is jó választásnak bizonyulhatnak.
Egészséges churros
Imádom a spanyolok fánkját, a churrost, de mióta oda kell figyelnem a szénhidrát fogyasztásomra, szomorúan búcsút vettem – ettől is. Kata most megmutatja, hogyan cseréljük okos szénhidrátokra az egészségtelen fehér lisztet?
Hozzászólás zárolva.