Hozzávalók:
- 6 ek majonéz (vagy sima joghurt)
- 1 ek citromlé
- 1/2 tk só
- csipet frissen őrölt fekete bors
- 2 db édes alma apróra vágva
- 10 dkg lila (esetleg zöld) szőlő félbevágva (vagy 3 dkg mazsola)
- 10 dkg szárzeller vékonyra szeletelve
- 10 dkg apróra vágott dió kissé pirítva
- salátalevelek
Elkészítés:
Egy tálban alaposan keverd ki a majonézt, a citromlével, a sóval és borssal. Add hozzá az almát, a zellert, a szőlőt és a diót. Hagyd fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek. Friss salátaágyon tálald.
Tipp: A klasszikus receptnek nem része, de óriásit dob rajta, ha belekeversz camembert sajtot is!
Hozzászólás zárolva.