Aki rendszeresen süt, az jól tudja, hogy mennyi zseniális trükk tanulható meg egy-egy tészta vagy sütemény elkészítése során. Az egyik ilyen egyszerű, ám mégis látványos megoldás a Márványkalács megalkotása során is bevethető. Némi mogyorókrémmel gazdagítva pedig csodás ízvilágot kapunk. Nézzük csak, hogy pontosan miről is van szó.
Márványkalács Nutellával

Hozzávalók:
25 dkg puha vaj
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
3 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
15 dkg Nutella vagy más mogyorókrém
4 evőkanál tej
1 evőkanál kakaópor
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A mogyorókrémet tűz felett összekeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a kakaóport is. Az előzőleg elkészített tészta egyharmadát elkeverjük ezzel a nugátos krémmel. A többi tésztát a formába öntjük, majd ennek a tetejére jöhet a mogyorókrémes tészta, amit egy villa segítségével kicsit belekeverünk az alsó tésztarétegbe. Aztán az egész mehet be a sütőbe, kb. 60 perc alatt készre sül a süti. Ha meg van hagyjuk kicsit hűlni és csak utána borítsuk ki a formából.
Még több különleges édesség: