Facebook hozzászólás
710

Frissítő édesség

Kókuszos lime-os kuglóf

Ezekből a hozzávalókból egy remek karibi koktélt is készíthetünk akár, de süteményízesítéshez sem rosszak. Az édes kókusz ízét jól ellensúlyozza a lime különleges savassága, tökéletesen kiegészítik egymást, nem véletlenül használják őket gyakran együtt.

Ezt az édességet még egy meleg nyári napon is szívesen fogyasztjuk, a lime és a kókusz együttese ugyanis frissítő ízeket kölcsönöz a kuglófnak. Persze bármelyik évszakban érdemes kipróbálni.

Fotó: depositphotos.com

Hozzávalók:

4 darab tojás
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
2 darab lime
15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Robotgép segítségével alaposan elkeverjük a tojásokat és a cukrot. Majd jöhet hozzá a vaj fele felolvasztva, a lime-ok kifacsart leve és lereszelt héja is. Egy másik tálban átszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket. Az így kapott lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és egy lapátkanállal jól elkeverjük. A kuglófformát kikenjük a maradék vajjal, megszórjuk liszttel, majd beletöltjük a tésztát. 160 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Ha megsült hűlni hagyjuk és csak utána borítsuk ki a formából.

Ez is érdekelhet:
Áfonyás muffin kuglófként tálalva
Panettone – az olasz kuglóf

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!