Facebook hozzászólás
8 565

pont olyan finom, mint amilyen szép

Áfonyás muffin kuglófként tálalva

Ne ijesszen meg a rengeteg alapanyag, ez egy egyszerű és elronthatatlan recept. Megcsinálhatod muffin formában is, de annyira mutatós kuglófként, hogy mi inkább erre bíztatunk.

Hozzávalók: 

A süteményhez:

  • 13 dkg puha vaj
  • 26 dkg cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 ek vanília kivonat
  • 35 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 2,5 dl író
  • 2 citrom reszelt héja
  • 50 dkg áfonya
  • + vaj vagy olaj a forma kikenéséhez

A mázhoz:

  • 3 ek író
  • 13 dkg porcukor

A  morzsához:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek barna cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek zabpehely
  • 2 ek szeletelt mandula
Áfonyás muffintorta Fotó: Pinterest
Áfonyás muffintorta Fotó: Pinterest

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt.
Egy kuglóf formát kenj ki vajjal és lisztezd be.
A vajat és a cukrot habosítsd ki. Ezután jöhet bele a tojás és a vanília.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy külön tálban.
Ezt a keveréket és az írót felváltva add hozzá a vajas masszához. Végül tedd bele a citrom héját is.
Ha egynemű a tészta, óvatosan keverd bele az áfonya felét.
Öntsd a masszát az előkészített formába, és szórd a tetejére a maradék áfonyát.
Süsd kb. 60-80 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
Vedd ki a süteményt a sütőből, és hagyd legalább 20 percig hűlni (30 még jobb), mielőtt kiborítanád a formából.
Míg a kuglóf hűl, keverd össze a morzsához valókat, majd terítsd a keveréket egy tepsire, és 5-10 percig süsd.
Az írót és a porcukrot alaposan keverd ki.
Ha kuglóf kihűlt, locsold meg a mázzal, és mielőtt megköt, szórd meg a morzsával.

Tipp: Ha nincs kedved vacakolni a morzsával, hintsd meg a kuglófot szeletelt mandulával – de a pirítást ne spórold meg, úgy finomabb!

Ha imádod a sütiket, van még pár a tarsolyunkban: 
Mandulatorta körtével
Panettone – az olasz kuglóf
Francia almatorta


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!