Már 5-10 ezer évvel ezelőtt mindenféle magokból készítettek valamilyen kenyeret. Egyiptomban például a lőtuszvilág termését használták erre. Mintegy hétezer éve a sumérok már búzából, öterzer éve a tibetiek árpából sütöttek kenyeret. Kelesztett kenyeret először 3 ezer évvel ezelőtt Egyiptomban készítettek. Az ókori Görögországban és a Római birodalomban már fontos iparággá nőtte ki magát az ágazat. Hippokratész például medicinái között 17 féle kenyeret említ. (Forrás: wikipedia)

Itt az Életfromán már számtalan kenyérféle receptjét jelentettük meg. Itt a 10-es toplista!
Dagasztás nélküli mediterrán kenyér Maxtól
Igazi kovászos kenyér Pammer Livi sütőjéből
Bolo do caco, a madeirai kenyér
Egyszerű, hagymás kukoricakenyér
Dögös focaccia – ahogy a Divin Porcelloban sütik