Életforma.hu

ÉLET-MÓD

Ínyenc hírességek

Éhesen érkeztek a sztárok a Symbolba, ahol először próbálhatták ki a Gourmet Pince ételeit és italait. Debreczeni Zita, Dukai Regina, Demcsák Zsuzsa, Nádas György, Herczeg Zoltán, Gesztesi Károly és Kárász Róbert az elsők között voltak, akik előkóstolták az új kínálatot, melyet ezután bárki letesztelhet. 

A Symbol nem csak arról híres, hogy a főváros legjobb és legexkluzívabb rendezvényeinek ad otthont, de különleges fogásaival is elkápráztatja vendégeit. Ezen felbuzdulva indul januárban egy egyedülálló program, a Gourmet Pince, amelynek keretein belül bárki igazi ínyenccé válhat. A sonkákból, sajtokból, csokoládékból és finomabbnál finomabb italokból álló kínálatot először a hazai sztárvilág egyéniségei próbálhatták ki.



Éhesen érkeztek a sztárok a Symbolba, ahol először próbálhatták ki a Gourmet Pince ételeit és italait. Debreczeni Zita, Dukai Regina, Demcsák Zsuzsa, Nádas György, Herczeg Zoltán, Gesztesi Károly és Kárász Róbert az elsők között voltak, akik előkóstolták az új kínálatot, melyet ezután bárki letesztelhet.

„Nagyon örültem, amikor meghallottam ezt a kezdeményezést” – mesélte Demcsák Zsuzsa lelkesen. – „Örülök neki, hogy Magyarországon egyre nagyobb figyelem fordul az egyedülálló konyhai megoldásokra, és egyre több olyan program születik, ami az ízletes és különleges ételeket hivatott népszerűsíteni. Ebben a témában mindenképpen fel tudjuk venni a többi európai országgal.”

Zsuzsa elárulta, hogy a különleges borok és pálinkák nem hozzák lázba, sőt, a csokit sem szereti, a sajtok és sonkák azonban mindig szerepelnek náluk az étlapon. Hasonló véleményen van Nádas György is, bár a színész elárulta, az édességeket sem veti meg olykor-olykor, és ő maga is szívesen látja vendégül barátait különleges falatokkal.

„Mindig tartok egy kicsit a változástól: sokkal jobban szeretem a megszokott dolgokat, nincs ez másképp az ételek területén sem” – árulta el Debreczeni Zita, aki egy, a Sugarbird és az Állatvédőrség közös kollekciójának egy darabjában érkezett, „Éhes vagyok!” felirattal a pólóján. – „Azért sokszor kipróbálom az ételkülönlegességeket, ennek köszönhetően szerettem meg a szusit is. Alapjában véve a magyar konyhára esküszöm, azon belül a krumplistészta az, amit bármikor, bárhol meg tudok enni.”

A kóstoláson a Sugarbird gyönyörű tervezője láthatóan jól érezte magát kolléganőjével, Dukai Reginával együtt, és lelkesen próbálták ki az ételkülönlegességeket.

„Imádok enni” – fűzte tovább Regina. – „A párommal rengeteget nassolunk, falatozunk, hiszen ő Olaszországban focizik, és ott külön hagyománya van ennek. Imádjuk a különböző sonkákat, szalonnákat, kolbászokat. Régen nagy rajongója voltam a sajtoknak is, de sajnos kiderült, hogy laktóz érzékeny vagyok, így nagyon meg kell gondolnom, hogy mit eszek.”

„Nagy örömmel jöttem és teszteltem le az ínyencségeket, bár be kell vallanom, én eddig is nagy rajongója voltam a Symbol konyhájának” – mesélte Herczeg Zoltán. Az extravagáns divattervező azt is elárulta: sosem szokott főzni. – „Nagyon nyitott vagyok, kíváncsi és bátor, ha arról van szó, hogy új ételeket próbáljak ki, de magamtól nem főzök semmit. Annak azonban nagyon örülök, hogy a konyhaművészetet egyre többen tartják fontosnak, és ez a kezdeményezés is méltó képviselője a gasztronómiai élet fellendítésének.”

A Gourmet Pince előkóstolásán Gesztesi Károly is szívesen próbálta ki a különlegességeket.

„Nagyon szeretem a különleges ételeket és sokszor elcsábulok egy-egy finom falat láttán. Főzni azonban sosem szoktam: ha megkívánok valamit, akkor elmegyek egy étterembe; szerencsére Budapesten egyre több olyan hely van, ahova szívesen beülök, attól függően, hogy éppen mit kívánok: olasz ételt vagy például egy steak-et. Az különösen jól esik, hogy a magyar pálinka egyre népszerűbb, és sokan foglalkoznak a hírnevével, hiszen hungarikumról van szó, és büszkék lehetünk a nemzetközi sikereire is” – mondta a színész.

Kárász Róbert is igazi ínyencnek számít, a kóstolásra azonban nem egyedül, hanem gyönyörű párjával érkezett, és együtt élvezték a válogatott sajtokat, sonkákat és borokat felsorakoztató gasztronómiai élményt.

További információ: www.symbolbudapest.hu


Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára

Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára 

A 2015-ben bevezetésre került megyei matricák az elmúlt egy évtizedben egyértelműen igazolták létjogosultságukat, hiszen már jó ideje vezetik az eladási statisztikákat. Érdemes tehát megvizsgálni azt is, mi okozza ilyen mértékű keresettségüket.
Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt

Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt 

Hatodszor is a Bosch az első helyen az országos Fut a cég versenyen
Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek?

Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek? 

A kundalini jóga a kedvesség és a tudatosság jógája, ebből adódóan ideális a gyengédebb nem képviselői számára. De miben és hogyan segíthet nekünk? Hogyan járul hozzá ez a jógaforma a belső tér megtapasztalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.
Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján

Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján 

Ahogy a természet újraéled, a hosszú hónapok utáni friss levegő és napsütés szinte hívogat, hogy végre kiszabaduljunk a négy fal közül. Ilyenkor szinte vonz minket a természet, vágyunk a felfrissülésre, amit a szabad levegő ad.
A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig

A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig 

A CBD olaj természetes eredetével, kiegyensúlyozott összetételével és sokrétű felhasználhatóságával sokak érdeklődését keltette fel az utóbbi időben. De vajon hogyan készül ez a különleges olaj? Milyen folyamatokon megy keresztül a kender, mire illatos, sűrű kivonatként a polcokra kerül?
A körömápolás fontossága a nők életében

A körömápolás fontossága a nők életében 

A hölgyekre jellemző, hogy sokat foglalkoznak a külsejükkel. Annak érdekében, hogy ápoltak legyenek, rendszeresen látogatnak el a fodrászhoz, a kozmetikushoz és a műkörmöshöz is.
Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak 

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének alapfeltétele is - mondhatni kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából.
Olívaolajjal a női egészségért

Olívaolajjal a női egészségért 

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdetnek nézzük meg, miért olyan kedvelt, és milyen hatásai vannak!
A papírtálak széles felhasználási lehetőségei

A papírtálak széles felhasználási lehetőségei 

A papírtálcák, papír leveses tálak és tányérok valamint a sushi tálcák rendkívül népszerűek, ezért a fenntartható vendéglátásra törekvő női vállalkozók is előszeretettel használják. A vendéglátás mellett azonban praktikus megoldást jelentenek a stílusos rendezvények, a catering és az otthoni összejövetelek alkalmával is.

Nők ezreinek ad újra aktív életet a csípőprotézis 

A nők élete gyakran egyenlő a rohanással, azonban az idő múlásával jelentkező különböző ízületi fájdalmak lassabbá, nehezebbé, korlátozottabbá teszik a mozgásukat. A csípőízületi problémák nagyon sok nőt érintenek, főleg a 60 év feletti korosztályt.