Életforma.hu

ÉLET-MÓD

Ínyenc hírességek

Éhesen érkeztek a sztárok a Symbolba, ahol először próbálhatták ki a Gourmet Pince ételeit és italait. Debreczeni Zita, Dukai Regina, Demcsák Zsuzsa, Nádas György, Herczeg Zoltán, Gesztesi Károly és Kárász Róbert az elsők között voltak, akik előkóstolták az új kínálatot, melyet ezután bárki letesztelhet. 

A Symbol nem csak arról híres, hogy a főváros legjobb és legexkluzívabb rendezvényeinek ad otthont, de különleges fogásaival is elkápráztatja vendégeit. Ezen felbuzdulva indul januárban egy egyedülálló program, a Gourmet Pince, amelynek keretein belül bárki igazi ínyenccé válhat. A sonkákból, sajtokból, csokoládékból és finomabbnál finomabb italokból álló kínálatot először a hazai sztárvilág egyéniségei próbálhatták ki.



Éhesen érkeztek a sztárok a Symbolba, ahol először próbálhatták ki a Gourmet Pince ételeit és italait. Debreczeni Zita, Dukai Regina, Demcsák Zsuzsa, Nádas György, Herczeg Zoltán, Gesztesi Károly és Kárász Róbert az elsők között voltak, akik előkóstolták az új kínálatot, melyet ezután bárki letesztelhet.

„Nagyon örültem, amikor meghallottam ezt a kezdeményezést” – mesélte Demcsák Zsuzsa lelkesen. – „Örülök neki, hogy Magyarországon egyre nagyobb figyelem fordul az egyedülálló konyhai megoldásokra, és egyre több olyan program születik, ami az ízletes és különleges ételeket hivatott népszerűsíteni. Ebben a témában mindenképpen fel tudjuk venni a többi európai országgal.”

Zsuzsa elárulta, hogy a különleges borok és pálinkák nem hozzák lázba, sőt, a csokit sem szereti, a sajtok és sonkák azonban mindig szerepelnek náluk az étlapon. Hasonló véleményen van Nádas György is, bár a színész elárulta, az édességeket sem veti meg olykor-olykor, és ő maga is szívesen látja vendégül barátait különleges falatokkal.

„Mindig tartok egy kicsit a változástól: sokkal jobban szeretem a megszokott dolgokat, nincs ez másképp az ételek területén sem” – árulta el Debreczeni Zita, aki egy, a Sugarbird és az Állatvédőrség közös kollekciójának egy darabjában érkezett, „Éhes vagyok!” felirattal a pólóján. – „Azért sokszor kipróbálom az ételkülönlegességeket, ennek köszönhetően szerettem meg a szusit is. Alapjában véve a magyar konyhára esküszöm, azon belül a krumplistészta az, amit bármikor, bárhol meg tudok enni.”

A kóstoláson a Sugarbird gyönyörű tervezője láthatóan jól érezte magát kolléganőjével, Dukai Reginával együtt, és lelkesen próbálták ki az ételkülönlegességeket.

„Imádok enni” – fűzte tovább Regina. – „A párommal rengeteget nassolunk, falatozunk, hiszen ő Olaszországban focizik, és ott külön hagyománya van ennek. Imádjuk a különböző sonkákat, szalonnákat, kolbászokat. Régen nagy rajongója voltam a sajtoknak is, de sajnos kiderült, hogy laktóz érzékeny vagyok, így nagyon meg kell gondolnom, hogy mit eszek.”

„Nagy örömmel jöttem és teszteltem le az ínyencségeket, bár be kell vallanom, én eddig is nagy rajongója voltam a Symbol konyhájának” – mesélte Herczeg Zoltán. Az extravagáns divattervező azt is elárulta: sosem szokott főzni. – „Nagyon nyitott vagyok, kíváncsi és bátor, ha arról van szó, hogy új ételeket próbáljak ki, de magamtól nem főzök semmit. Annak azonban nagyon örülök, hogy a konyhaművészetet egyre többen tartják fontosnak, és ez a kezdeményezés is méltó képviselője a gasztronómiai élet fellendítésének.”

A Gourmet Pince előkóstolásán Gesztesi Károly is szívesen próbálta ki a különlegességeket.

„Nagyon szeretem a különleges ételeket és sokszor elcsábulok egy-egy finom falat láttán. Főzni azonban sosem szoktam: ha megkívánok valamit, akkor elmegyek egy étterembe; szerencsére Budapesten egyre több olyan hely van, ahova szívesen beülök, attól függően, hogy éppen mit kívánok: olasz ételt vagy például egy steak-et. Az különösen jól esik, hogy a magyar pálinka egyre népszerűbb, és sokan foglalkoznak a hírnevével, hiszen hungarikumról van szó, és büszkék lehetünk a nemzetközi sikereire is” – mondta a színész.

Kárász Róbert is igazi ínyencnek számít, a kóstolásra azonban nem egyedül, hanem gyönyörű párjával érkezett, és együtt élvezték a válogatott sajtokat, sonkákat és borokat felsorakoztató gasztronómiai élményt.

További információ: www.symbolbudapest.hu


A rendszeres infraszaunázás jótékony hatásai

A rendszeres infraszaunázás jótékony hatásai 

Az ép testben ép lélek mondás talán sosem volt aktuálisabb, mint napjainkban.
Így készíthető olajos macerátum házilag

Így készíthető olajos macerátum házilag 

Az olajos macerátumok készítése régre nyúlik vissza, hiszen a természet gyógyító erejét már évezredekkel korábban elhoztuk az otthonunkba.
Harmónia és egészség – megoldások a mindennapokra

Harmónia és egészség – megoldások a mindennapokra 

A női és férfi szervezet egészsége sokszor más jellegű figyelmet kíván. Bár a hétköznapi rohanásban hajlamosak vagyunk a kellemetlen tüneteket elbagatellizálni, a korai odafigyelés gyakran meghálálja magát. 
A gyaloglópad az új trend az otthoni edzéshez!

A gyaloglópad az új trend az otthoni edzéshez! 

Bevallom, amikor először hallottam a gyaloglópadról, kicsit szkeptikus voltam.
6 egyszerű tipp lakásból házba költözéshez

6 egyszerű tipp lakásból házba költözéshez 

Nőként sokat kombinálunk, ami időnként bosszantó, de néha nem is rossz szokás. Kiváltképp akkor, ha olyan szituáció előtt állunk, mint egy lakásból való költözés az új családi házba.
Hogyan őrizd meg bőröd frissességét a nyári hónapokban?

Hogyan őrizd meg bőröd frissességét a nyári hónapokban? 

Amikor a meleg napokon pihenni indulunk, mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, és ebben a bőrünk ápolása különösen fontos szerepet kap.
Viszkok Fruzsi tippje: tartós szőrtelenítés otthon is

Viszkok Fruzsi tippje: tartós szőrtelenítés otthon is 

Az otthoni tartós szőrtelenítés egyre népszerűbb megoldás azok körében, akik szeretnének hosszú távon megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól anélkül, hogy időt és pénzt áldoznának drága szalonkezelésekre.
Hogyan rendezd be a hálószobád, hogy valódi pihenőszigetté váljon?

Hogyan rendezd be a hálószobád, hogy valódi pihenőszigetté váljon? 

A hálószoba sokkal több, mint egy hely, ahová aludni járunk. Ez az otthon legintimebb tere, ahol kikapcsolódunk, megpihenünk, és új energiával töltődünk fel. Éppen ezért fontos, hogy a berendezése ne csak ízléses, hanem funkcionális és kényelmes is legyen. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy a hálószobád ne csak szép, hanem élhető és nyugodt tér is legyen.
Hogyan szoktasd hozzá kutyádat a szobakennelhez?

Hogyan szoktasd hozzá kutyádat a szobakennelhez? 

A szobakennel sok gazdi fejében még mindig a „bezárás” fogalmával él együtt, pedig valójában épp az ellenkezője: egy jól bevezetett kennel nyugalmat, stabilitást és biztonságot ad a kutyádnak.
Így lesz stresszmentes az ételrendelés

Így lesz stresszmentes az ételrendelés 

Nőként nem mindig könnyű helytállni a mindennapokban, hiszen a munkahely mellett többnyire rájuk hárul a háztartás vezetése, a főzés és a gyereknevelés is.