Az Adri’s Kitchen műsorvezetője imádja az ünnepeket, legyen szó karácsonyról, húsvétról vagy éppen halloweenról. Marton Adrienn ez utóbbival a tengerentúlon találkozott először, amikor a családjával Amerikába költözött és három évig élt ott. „Ott nagyobb ünnep, mint nálunk a karácsony! Külön üzletek vannak, amelyekben mindenféle borzongató dolgot lehet venni. Az emberek már augusztus végétől ezzel foglalatoskodnak, erre készülnek. Nem csak az otthonukat, hanem az udvarukat és a kertjüket is feldíszítik: pókhálókkal, boszorkányokkal, sírokkal, koporsókkal” – mesélte Adri, aki eleinte csodálkozott ezen, de rájött arra, hogy Amerikában ezzel - az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünneppel - próbálják a gyerekek számára picit könnyebbé tenni az elmúlást.
Természetesen a finom falatok sem maradhatnak el a halloweeni partiról. Adri rémesen egyszerű, és gyorsan összedobható nasikat fog készíteni. „Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, hiszen tényleg nem bonyolult elkészíteni őket. Nálunk mindig nagy sikert aratnak, nem csak a kicsik, de a felnőttek körében is” – mondta Adri, aki megosztotta velünk kedvenc receptjeit.
Bosziujjak
Az a különbség a felnőtt és a gyerek között, hogy míg a nagyok számára az ízek a fontosak, a kicsiket már a tálalással is meg lehet venni. Sok gyerek például nem bírja a céklát, de ha „véres bosziujjakat” teszünk le az asztalra, akkor már boldogan megeszi és észre sem veszi, hogy a vér valójában cékla. De készíthetjük akár csipkebogyó lekvárból is. Nincs más dolgunk, mint leveles tésztából megformázni az ujjakat, köröm helyett mandulát tenni a végére (de lehet félbevágott olívabogyó is) és kisütni.
Virsli múmiák
Készíthetünk olyan ételt, amit a hétköznapokban is szoktunk, csak most legyen halloweenos a díszítés, a forma és a tálalás. Találjunk ki különféle fantázianevet a finomságoknak, így még izgalmasabbá válik az ünnepi menünk. Hiszen ki tudna ellenállni például ezeknek a virsli múmiáknak, amelyek valójában levelestésztába bújtatott virslik egy kis ketchuppal megbolondítva.
Pókos tojás
Az a jó, hogy ezek a nasik ugyan nagyon látványosak, mégsem bonyolult az elkészítésük. Nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy a halloweeni tányérra varázsoljuk például ezeket a ’pókokat’. Főzzük meg a tojást, a sárgáját vegyük ki, keverjük össze egy kis mustárral, sóval, borssal és töltsük vissza. Olívabogyót tegyünk a tetejére, egy másik bogyóból vágjunk póklábakat és kész is! A kérdés már csak az: ki lesz a legbátrabb, aki hozzájuk is mer nyúlni?
Banánszellem és töklámpások
Ha halloween, akkor nem maradhatnak el a töklámpások. De nem csak faraghatunk, hanem akár ehetőeket is készíthetünk. Hogy mi kell hozzá? Csupán mandarin, zellerszár és egy kis fantázia. Banánszellemekkel tálalva a parti nagy kedvencei lehetnek.
Ha a gyerekek izgalmasnak találják a tálalást, nem lesz gondunk azzal, hogy gyümölcsöt nasizzanak halloweenkor. A vámpírfogakként funkcionáló mandulával teletűzdelt almába egy kis csipkebogyó lekvárt is tegyünk - így még rémisztőbb lesz a kinézete, és annál finomabb az íze