a II. világháború éveiben Erdélyben tanulta a cukrászmesterséget. Alighogy letette a tanoncvizsgát, a háború elsodorta, s a világégés végén Ausztriában találta magát, amerikai hadifogságban. Tehetsége, szorgalma, szerénysége, tanulni vágyása azonban hamar megmutatkozott. Szabadulása után 1953-ig egyre rangosabb bécsi cukrászdákban dolgozhatott cukrászként, komoly szakmai hírnevet szerezve magának. Így nem tekinthető véletlennek, hogy az akkor már világhírű libanoni cukrászüzem, a Massaoud - feltétlenül "osztrák" cukrászt keresve - éppen Szabó Károlyt csábította el. Közel egy évtizedet töltött a híres, a közel-kelet legrangosabb arisztokratáit is ellátó üzemben, s az "őshazában" tanulhatta meg a marcipán készítés fortélyait, szigorú technológiáját, melyet máig is híven követ. Ausztriába visszatérve még két évig az egyik lengrangosabb bécsi cukrászatban dolgozott, könnyen teljesítve a magas szintű követelményeket, bevezetve az osztrák ízlésbe a keleti finomságokat. 1962-ben nyitja meg első saját műhelyét, s immár a saját neve alatt forgalmazza finomabbnál-finomabb cukrászsüteményeit, különleges marcipán figuárit. Egyik legrangosabb szakmai elismerést jelentette számára, amikor az iparkamara kinevezte egyetlen szakmai oktatójának, egész Alsó-Ausztria területére. 27 évig oktatatta-nevelte a fiatal cukrászokat. Örömmel fogadta 1969-ben a Schneeberg égbenyúló csucsai alatt fekvő üdülőhely, Puchberg városházának felajánlását, egy telek megvásárlására. Itt épült fel új otthona, cukrászdája és nyílt meg 1985-ben a múzeum, mely a nemzetközi ismertséget és elismertséget is meghozta számára. A '90-es évek elején a termelést azonban átelepítette Magyarországra, Cspelen bérelve egy műhelyt, hogy magyar cukrászokkal dolgozhasson, akiknek tehetségét, szorgalmát mindig nagyra értékelte. 1994-ben nyitották meg a cukrászdát és annak emeletén a múzeumot Szentendrén. 2000-ben végleg bezárta pucbergi házát, a múzeum anyagát egy megbízhatónak tűnő szombathelyi raktárba telepítette át, hogy végleges helyet keressen neki. Ám egy beázás nem csupán megrongálta, hanem teljesen tönkrette a gyűjteményt. A közelmúltban a Szamos családdal - akikkel már évek óta kapcsolatban állt - kötött együttműködést, feladva a nagy méretű üzem müködtetését, közös üzemelésbe helyezve a szentendrei cukrászdát és múzeumot, melyről így már lekerült neve. A szellemileg teljesen friss, kedélyében és kreativitásában töretlen mester 12 munkatársával azonban még ma is alkot. Édes finomságainak kedvelői így nem csupán Pécsett csodálhatják és kóstolhatják meg remekeit, hanem az ország számos pontján is fellelhetők édességboltokban, cukrászdákban.
Lovas KatalinÉLET-MÓD
Szabó bácsi, a marcipán királya
Szabó Károly, vagy ahogy tisztelői és a marcipános édességek kedvelői már régóta nevezik, "Szabó bácsi"...

Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára
A 2015-ben bevezetésre került megyei matricák az elmúlt egy évtizedben egyértelműen igazolták létjogosultságukat, hiszen már jó ideje vezetik az eladási statisztikákat. Érdemes tehát megvizsgálni azt is, mi okozza ilyen mértékű keresettségüket.

Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt
Hatodszor is a Bosch az első helyen az országos Fut a cég versenyen

Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek?
A kundalini jóga a kedvesség és a tudatosság jógája, ebből adódóan ideális a gyengédebb nem képviselői számára. De miben és hogyan segíthet nekünk? Hogyan járul hozzá ez a jógaforma a belső tér megtapasztalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján
Ahogy a természet újraéled, a hosszú hónapok utáni friss levegő és napsütés szinte hívogat, hogy végre kiszabaduljunk a négy fal közül. Ilyenkor szinte vonz minket a természet, vágyunk a felfrissülésre, amit a szabad levegő ad.

A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig
A CBD olaj természetes eredetével, kiegyensúlyozott összetételével és sokrétű felhasználhatóságával sokak érdeklődését keltette fel az utóbbi időben. De vajon hogyan készül ez a különleges olaj? Milyen folyamatokon megy keresztül a kender, mire illatos, sűrű kivonatként a polcokra kerül?

A körömápolás fontossága a nők életében
A hölgyekre jellemző, hogy sokat foglalkoznak a külsejükkel. Annak érdekében, hogy ápoltak legyenek, rendszeresen látogatnak el a fodrászhoz, a kozmetikushoz és a műkörmöshöz is.

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak
Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének alapfeltétele is - mondhatni kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából.

Olívaolajjal a női egészségért
Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdetnek nézzük meg, miért olyan kedvelt, és milyen hatásai vannak!

A papírtálak széles felhasználási lehetőségei
A papírtálcák, papír leveses tálak és tányérok valamint a sushi tálcák rendkívül népszerűek, ezért a fenntartható vendéglátásra törekvő női vállalkozók is előszeretettel használják. A vendéglátás mellett azonban praktikus megoldást jelentenek a stílusos rendezvények, a catering és az otthoni összejövetelek alkalmával is.
Nők ezreinek ad újra aktív életet a csípőprotézis
A nők élete gyakran egyenlő a rohanással, azonban az idő múlásával jelentkező különböző ízületi fájdalmak lassabbá, nehezebbé, korlátozottabbá teszik a mozgásukat. A csípőízületi problémák nagyon sok nőt érintenek, főleg a 60 év feletti korosztályt.