Életforma.hu


Knäckebröd - Ropogós kenyér

Knäckebröd - Ropogós kenyér 

Alapvető svéd élelmiszer a Knäckebröd, majd minden étkezés mellé kínálják. A ropogós kenyeret évszázadok óta sütik - hagyományosan rozslisztből, közepén lyukkal, hogy felakasztva egész télen tárolható legyen. Ez a variáció élesztő helyett sütőporral készül - az egyszerűség kedvéért. A trükk, hogy jó vékonyra kell nyújtani, hogy jó ropogós legyen. Tálaljuk kosárkában egy kis vajjal, sajttal vacsorára, vagy főtt tojással ebédre - ajánlja Anna Brones, a Lagom című könyv szerzője.
Potatisgratäng med purjolök och svamp - Csőben sült burgonya póréhagymával és gombával

Potatisgratäng med purjolök och svamp - Csőben sült burgonya póréhagymával és gombával 

Ez egy rendkívül népszerű svéd köret, főleg most, a tél közepén. Egy kis szezonális ízt adhatunk hozzá a póréval és bármilyen (főleg erdei) gombával jó - írja Lagom című könyvében Anna Brones. A svéd boldogság titka ebből a receptből is csak úgy ragyog!