Hozzávalók 10-12 kenyérkéhez:
- 250 g ( 1 csésze) joghurt
 - 80 ml (½ csésze) olaj - a természetesebb íz kedvéért válasszunk receptolajat, de az olívaolaj is nagyon jó, plusz még tartsunk egy picit a kikenéshez
 - 1 tk sütőpor
 - 1 tk ánizsmag
 - 2 tk köménymag
 - ¼ tk só
 - 140 g (1 csésze rozsliszt), plusz amennyit felvesz
 - 150 g (1 csésze) teljes kiőrlésű liszt
 
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra (a gázsütőn ez 6-os fokozatot jelent). Egy tálban keverjük össze a joghurtot az olajat, hogy teljesen egynemű legyen. Egy másik tálban vegyítsük össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan adjuk hozzá a nedves keverékhez, amíg össze nem áll a tészta. Osszuk szét a tésztát nagyjából 10-12 diónyi darabra. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, amennyire csak tudjuk. Olajozzunk ki két sütőlapot, és egyenként tegyük rá a tésztákat. Süssük a kenyérkéket (természetesen több fordulóban) 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. A sütési idő attól függ, hogy milyen vékonyra sikerült kinyújtani. Ha kész, hagyjuk pár percig hűlni, mielőtt rácsra tesszük őket. Ha teljesen kihűltek, egymásra rakhatók, levegőtől elzárva, dobozban tarthatók. Jó étvágyat!