Clafoutis cikkek

Tejpite
A tejpite egyszerű, paraszti gyökerekkel rendelkező desszert, más népek konyháiban is megtalálhatjuk rokonait. Tulajdonképpen palacsintatésztát készítünk, csak a tojásk nem egészben, hanem különválasztva kerülnek a tésztába, amit aztán sütőben sütünk meg.

Ribizlis, jostás clafoutis Gayer Taubert Szilviától
A jostát az 1920-as években nemesítették ki Németországban, a fekete ribizli és az egres házasításával. Kereskedelmi forgalomba az 1970-es években került, valószínűleg ez az oka annak, hogy még nagyon kevesen ismerik ezt a nemcsak finom, de egészséges gyümölcsöt.

Meggyes tejespite
A tejespite külföldi változata a ma oly divatos clafoutis, de ez a tejespite elnevezés nagyon is kifejező. Bármilyen gyümölccsel kombinálható, a gyerekek egyik legnagyobb kedvence lesz. A receptet Oláh Krisztiántól kaptuk.