
Hozzávalók: (30x24 cm-s tepsihez)
35 dkg magozott meggy
9 dkg porcukor
15 dkg liszt
3 dl tej
2dl tejszín
3 tojás
Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk vékony rétegben liszttel, majd a meggyeket is szépen elegyengetjük benne. A 3 tojást habosra keverjük a porcukorral, amit két részletben adunk hozzá, hogy ne csomósodjon össze. Amikor már szép fényes a massza és a térfogata is igencsak megnőtt, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a lisztet is. Csomómentesre tovább keverjük, hogy sima, palacsintatésztához hasonlító állagot kapjunk. Aki szereti, egy vaníliarúd kikapart belsejét is hozzáadhatja.
A masszát beleöntjük a tepsibe, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben sütjük meg nagyjából 30 perc alatt. A teteje egy egészen picit meg fog barnulni, viszont a sütemény állaga akkor jó, ha belül még egy kicsit pudingszerűen remeg. Ahogy hűl majd, úgy fog az is megszilárdulni.
Csokis-meggyes muffin
Ezt a finomságot még egy gyerek is el tudja készíteni, bizonyság erre szerzőnk négy és fél éves lánya, Luca. Ha neki megy, neked is menni fog.