Életforma.hu


Szilva chutney

Szilva chutney 

A chutney egy elképesztően jó cucc! Egyszerre édes, savanykás, csípős és fűszeres. Lehet pirítósra kenni, húsok mellé adni, mártogatósként tálalni, de ideális ajándék gasztronómiát kedvelő szeretteinknek is.
Szilvás, almás chutney

Szilvás, almás chutney 

A chutney (ejtsd: csatni) dél-ázsiai eredetű sűrű szósz. Alapja a hagyma, ecet, cukor, erre az alapra kerülnek a zöldségek, gyümölcsök és fűszerek, amiket aztán hosszan főzve mártássá sűrítünk. Kis túlzással szinte minden zöldségből és gyümölcsből lehet chutney-t főzni, próbáljuk ki, mert érdemes játszani az ízekkel.
Birscsatni - ajándéknak is!

Birscsatni - ajándéknak is! 

Az édes és fűszeres csatni az indiai konyhából lehet ismerős, de bármilyen sült hússal, grillezett sajttal nagyon finom. Ha szép üveget választunk és kissé feldíszítjük, karácsonyi ajándék is lehet!