Disznóvágás cikkek

Disznótoros vacsora - hogyan készítsd el?
Télvíz idején népszerű vacsora a disznótoros, én legjobban azért szeretem, mert gyakorlatilag szinte semennyi munka nincs vele. Néhány szem krumplit megfőzni mellé nem nagy ügy, a savanyúságot elővenni a hűtőből sem az, párolt káposzta pedig akkor készül mellé, ha van időm főzni.

100% disznóság, amit ebbe a könyvbe leírtak!
A szúrástól a füstölésig eltelő, mintegy 10 órányi rituálét, a disznóvágás legfontosabb lépéseit követi szakavatott hozzáértéssel Pálinkás Norbert nemrég megjelent hiánypótló alapműve, a 100% DISZNÓ - a Geopen gondozásában - Szabó Gábor ínycsiklandó képeivel és több tucatnyi tradícionális és újragondolt receptúrával a hagymás vértől, a konyakos-narancsos szelőmájasig.

Márti parasztos töltött káposztája
Ez aztán igazán "emberes" menü, ahogy mondani szokták. Zagyvarékason, egy Szolnok megyei faluban tanultam. Parasztossága leginkább abban leledzik, hogy nem kis apró, a meleg ételeket is kínáló fogadásokon ismert falatkákat készítek, hanem - mondjuk úgy - nagyobbacskákat... Előre is össze lehet állítani, a többszöri felmelegítés csak jót tesz neki - bár ez nálunk ritkán éri meg a másnapot!

Érdemes szombaton Tihanyban kolbászolni!
Tihanyban ez ideig még nem szerveztek össznépi, ingyenes, bárki számára látogatható, igazi, autentikus disznóvágást. Most viszont igen! E hét végén, január 18-án, szombaton Böllér napot, azaz disznóvágást szerveznek a Tihanyi Piac Placcon.