Életforma.hu


Disznótoros vacsora - hogyan készítsd el?

Disznótoros vacsora - hogyan készítsd el? 

Télvíz idején népszerű vacsora a disznótoros, én legjobban azért szeretem, mert gyakorlatilag szinte semennyi munka nincs vele. Néhány szem krumplit megfőzni mellé nem nagy ügy, a savanyúságot elővenni a hűtőből sem az, párolt káposzta pedig akkor készül mellé, ha van időm főzni.
100% disznóság, amit ebbe a könyvbe leírtak!

100% disznóság, amit ebbe a könyvbe leírtak! 

A szúrástól a füstölésig eltelő, mintegy 10 órányi rituálét, a disznóvágás legfontosabb lépéseit követi szakavatott hozzáértéssel Pálinkás Norbert nemrég megjelent hiánypótló alapműve, a 100% DISZNÓ - a Geopen gondozásában - Szabó Gábor ínycsiklandó képeivel és több tucatnyi tradícionális és újragondolt receptúrával a hagymás vértől, a konyakos-narancsos szelőmájasig.
Márti parasztos töltött káposztája

Márti parasztos töltött káposztája 

Ez aztán igazán "emberes" menü, ahogy mondani szokták. Zagyvarékason, egy Szolnok megyei faluban tanultam. Parasztossága leginkább abban leledzik, hogy nem kis apró, a meleg ételeket is kínáló fogadásokon ismert falatkákat készítek, hanem - mondjuk úgy - nagyobbacskákat... Előre is össze lehet állítani, a többszöri felmelegítés csak jót tesz neki - bár ez nálunk ritkán éri meg a másnapot!   
Érdemes szombaton Tihanyban kolbászolni!

Érdemes szombaton Tihanyban kolbászolni! 

Tihanyban ez ideig még nem szerveztek össznépi, ingyenes, bárki számára látogatható, igazi, autentikus disznóvágást. Most viszont igen! E hét végén, január 18-án, szombaton Böllér napot, azaz disznóvágást szerveznek a Tihanyi Piac Placcon.