Életforma.hu


Az egri bikavér – Egy legendás bor története

Az egri bikavér – Egy legendás bor története 

Az egri bikavér neve azoknak is ismerősen cseng, akinek nem mindennapos itala a bor. Ismertsége és népszerűsége azoknak az embereknek köszönhető, akik az elmúlt másfél évszázadban fáradhatatlanul dolgoztak a művelésén, a formálásán és hagyományai megőrzésén. A bor történetéről egy könyv is született, amelyet Mörk Leonóra író, újságíró ajánl nekünk.
Nincs karácsony bikavér nélkül

Nincs karácsony bikavér nélkül 

Már csak pompás színe miatt is ott kell, hogy legyen a karácsonyi ünnepi asztalon egy palack egri bikavérnek. Tradíció, ízlés, választékosság, ez mind benne van egyetlen kortyában. De mit is kínáljunk hozzá a céges bulin, vagy az otthoni, meghitt családi vacsorán? Íme, két tökéletes tipp Egerből!
Nem kell csinálni semmit a jó borral, de azt időben!

Nem kell csinálni semmit a jó borral, de azt időben! 

Halk szavú, megfontolt ember. Elsőre tudományos kutatónak néznénk. Az egri Gál Lajos Pincészet tulajdonosáról kiderült, valóban kutató szeretett volna lenni, csak nem vették fel. Ma vegyész, szőlész és borász végzettséggel rendelkezik. Majd jött az egri kutatóintézet, később az Eszterházy Főiskola, és amikor fia, Péter már útban volt, akkor döntötte el, lesz saját szőlőjük, pincéjük, boruk... Így kezdődött az ismert egri pincészet története.