Életforma.hu


Sült klónbáránycomb az asztalon?

Sült klónbáránycomb az asztalon? 

Az élelmezési célú klónozás ugyan ma még csak leginkább a tudományos műhelyekben létező valóság, azonban már a kísérleti fázisban is nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy mit gondol róla a közvélemény. A Laboratorium.hu cikke szerint nem túl sok jót...
Először ünnepelte a világ a méheket

Először ünnepelte a világ a méheket 

Idén ünnepeltük először a méhek világnapját. Ennek apropóján az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) arra ösztönzi a világ országait és mindenkit, hogy tegyünk többet a méhek és más beporzók védelme érdekében, ugyanis élelmünk változatossága és jövője a tét!
Mit fogunk enni pár év múlva?

Mit fogunk enni pár év múlva? 

A Tomorrow’s Food exkluzív premierje idén januárban lesz látható a BBC Earth csatornán, amely bemutatja a nézőknek az ételek izgalmas jövőjét: a szántóföldektől a szupermarketek folyosóin keresztül, egészen az étkezőasztalunkig.
Magyar iskolás sikere az ENSZ FAO nemzetközi rajzversenyén

Magyar iskolás sikere az ENSZ FAO nemzetközi rajzversenyén 

Kluge Ida Berta, 11 éves székesfehérvári iskolás, „A segítő kezek” című rajzával első helyezést ért el a FAO Élelmezési világnaphoz kapcsolódó rajzversenyén, ahová a szociális védőháló és a mezőgazdaság – kitörés a vidéki szegénységből témában vártak illusztrációkat.
SOS! Eltűntek a halak - bajban az óceánok!

SOS! Eltűntek a halak - bajban az óceánok! 

1970 és 2012 között 49%-kal csökkent a tengeri élőlények szaporodása- jelentette WWF Élő Bolygó című műsor rendkívüli kiadása. Az élelmiszer-biztonsági szempontból fontos halpopulációk jelentősen fogynak világszerte, néhány halfaj világállománya majdnem 75%-al esett vissza! Ez minden ország számára problémát jelent, a legsúlyosabb mértékben azonban a fejlődő országokban élő embereket érinti.