élelmezés cikkek
	Sült klónbáránycomb az asztalon?
Az élelmezési célú klónozás ugyan ma még csak leginkább a tudományos műhelyekben létező valóság, azonban már a kísérleti fázisban is nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy mit gondol róla a közvélemény. A Laboratorium.hu cikke szerint nem túl sok jót...
	
	Először ünnepelte a világ a méheket
Idén ünnepeltük először a méhek világnapját. Ennek apropóján az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) arra ösztönzi a világ országait és mindenkit, hogy tegyünk többet a méhek és más beporzók védelme érdekében, ugyanis élelmünk változatossága és jövője a tét!
	
	Mit fogunk enni pár év múlva?
A Tomorrow’s Food exkluzív premierje idén januárban lesz látható a BBC Earth csatornán, amely bemutatja a nézőknek az ételek izgalmas jövőjét: a szántóföldektől a szupermarketek folyosóin keresztül, egészen az étkezőasztalunkig. 
	
	Magyar iskolás sikere az ENSZ FAO nemzetközi rajzversenyén
Kluge Ida Berta, 11 éves székesfehérvári iskolás, „A segítő kezek” című rajzával első helyezést ért el a FAO Élelmezési világnaphoz kapcsolódó rajzversenyén, ahová a szociális védőháló és a mezőgazdaság – kitörés a vidéki szegénységből témában vártak illusztrációkat.
	
	SOS! Eltűntek a halak - bajban az óceánok!
1970 és 2012 között 49%-kal csökkent a tengeri élőlények szaporodása- jelentette WWF Élő Bolygó című műsor rendkívüli kiadása. Az élelmiszer-biztonsági szempontból fontos halpopulációk jelentősen fogynak világszerte, néhány halfaj világállománya majdnem 75%-al esett vissza! Ez minden ország számára problémát jelent, a legsúlyosabb mértékben azonban a fejlődő országokban élő embereket érinti.