Életforma.hu


Pompás libaláz Nógrádban

Pompás libaláz Nógrádban 

Éppen 505 esztendeje annak, hogy a település egykori birtokosa, a neves királyi ítélőmester, Werbőczy István alsópetényi kastélyában befejezte híres Tripartitumját, vagyis első szokásjoggyűjteményünket, az úgynevezett Hármaskönyvet. A magyar nemesség bibliájának is tartott jogi dokumentum adta a nevét a környék leghíresebb és egyben legkedvesebb éttermének, ami november végéig Márton-napi különlegességekkel várja a vendégeket. Barátaimmal kipróbáltam, és igazi gasztronómiai különlegességben volt részünk! Nem csoda, 2008-ban már az ország 100 legjobb étterme, 2017-ben a 25 legjobb kisvendéglők egyikeként tartották számon.
Nem kell félnünk a paprikától

Nem kell félnünk a paprikától 

Iidén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette a Dining Guide étteremteszteléseit. A mester a múlt héten látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar paprika íze. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem szabad szégyellnünk a hagyományainkat, sőt ideje lenne büszkének lennünk rá.
Hiányzik a saját gasztronómiai arculatunk

Hiányzik a saját gasztronómiai arculatunk 

A jó éttermek mind egyformák a világon, járhatnak nagyon különböző utakon, képviselhetnek különböző stílust, de a legfontosabb, hogy minden jó konyha valójában ugyanúgy mindenhol az ízek egyensúlyáról szól. Ez nem lehet trend kérdése - kezdte értékelését Enrico Cerea, 2018-es Volkswagen-Dining Guide vezető tesztelője a díjkiosztó gálán.