Füstölés cikkek

Tavaszi megújulás füstöléssel
Elkezdődött a tavaszi megújulás időszaka, mikor a természet új életre kel, kiemelten szól az embereknél is az újrakezdésről. Ám nemcsak testünknek, lelkünknek és szellemünknek van szüksége a tisztulásra és az elengedésre, hanem a bennünket körülvevő kisebb-nagyobb térnek is, legyen az lakás, iroda vagy kert.

Valentin-nap: az illatok varázslatos ereje a szerelemben
Papp Csilla, a füstölés egyik hazai szakértője elárulja, hogy a szerelem, az érzelmek elmélyülésében a valódi illatok segíthetnek jobban, melyek közvetlenül szívünket és lelkünket szólítják meg.

A füstölés tényleg támogatja az immunrendszerünket? A válasz: igen!
Papp Csilla, a füstölés egyik hazai szakértője elárulta, hogy a tiszta és 100% természetes növények füstölése képes a negatív lelki és szellemi minőségeket kitisztítani.

Őszi bekuckózás és a füstölők - hogyan tehetjük otthonossá életterünket az illatok segítségével?
A meteorológiai ősz kezdetével, a rövidülő nappalokkal általában hidegebb, nyirkosabb idő is köszönt ránk. Egyre több időt töltünk a négy fal között, az otthonunkban. Jól esik készíteni egy forró teát, bekuckózni, olvasni, zenét hallgatni vagy beszélgetni, és ha mindezek mellé még egy jól megválasztott illatot is varázsolunk magunk köré, akár az örömteli nyári napokat is megidézhetjük velük. Papp Csilla, a füstölés egyik hazai szakértője elárulja, milyen módon javíthatjuk a hangulatunkat a füstölők segítségével.

Füstölt fokhagyma, na meg 7 tipp
Mióta tavaly volt szerencsém megkóstolni egy olyan padlizsánkrémet, ami füstölt fokhagymával készítettek, azóta vágyom egy fej füstölt fokhagymára. Végre ez az óhajom is teljesült, mert Apuék készítettek egy kis füstölőt, ahol a sajtok mellett mást is lehet füstölni. Kaptam is a frissen füstölt fokhagymából 3 fejet. Max most azon töri a fejét, hogy mit készítsen belőle.

Így füstöljünk halat házilag - 30 perc alatt!
Az otthoni halfüstölés sokkal egyszerűbb, mint azt bárki gondolná: elég hozzá friss alapanyag – például pisztráng, pontyfilé –, jól elkészített alap páclé és persze a füstölőgép.Mindössze 30 perc alatt finom és egészséges, azonnal fogyasztható ételt varázsolhatunk az asztalra.