Életforma.hu


Rántott pecsenyekacsamáj őrülten jó körettel

Rántott pecsenyekacsamáj őrülten jó körettel 

Igazi ünnepi hangulatban volt Steffel Csaba, amikor ezt a remek fogást megálmodta. Külön élvezettel válogatta hozzá a garnérungot, és a végén rendkívül elégedett volt találmányával. Nekem is nagyon tetszik, feltétlenül megkínálom vele a családomat a hétvégén! 
Húsos káposzta gerslivel

Húsos káposzta gerslivel 

Tartalmas, gazdag egytálétel. Érdemes nagyobb adagot készíteni, hiszen jól eltárolható, és mint minden káposztás ételre, erre is igaz, hogy minden újraforraláskor teljesebbé válik az íze. Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor mindenképpen öblítsük át, hogy nem nyomja el a többi ízt.

Sólet 

Hagyományosan szombatra készülő étel, francia gyökerekkel rendelkezik, eredeti neve "melegen letakartat" jelent. A legjobb, ha jól záródó agyagedényben készítjük.
Téli káposzta

Téli káposzta 

Imádom a savanyú káposztát, főleg ami a nagymamám hordójában készül, de a székely káposztát hamar megunom és zsíros kenyeret se ehet mindig az ember. A korhelyleves mintájára gerslivel házasítottam, a füstölt hús meg csak jót tehet egy téli ételnek, így az is került a receptbe. Az eredmény egy egyszerű és nagyon ízletes étel.