Életforma.hu


Almás, rozmaringos gyöngytyúkom

Almás, rozmaringos gyöngytyúkom 

Mindenki azt mondja, a gyöngytyúk húsa száraz, és csak levesnek jó! Hát nem! Most megmutatom, hogy az amúgy tényleg remek levesnek isteni gyöngytyúk melle, combja szalonnacsíkba csomagolva mennyire fantasztikus - némi almával, meg miegymással! 
Gyöngytyúkom levese gazdagon - a vasárnapi menü

Gyöngytyúkom levese gazdagon - a vasárnapi menü 

Ez aztán erőt ad! Most, hogy itt dübörög az influenza, ráadásul lassan jön a tavaszi fáradtság is, jó, ha veszünk magunkhoz egy kis éltető erőt - gyöngytyúkleves képében. Nem egy nagy tudomány, neked is menni fog, de isteni finom! Vagy teli zöldséggel, hússal, cérnametélttel tálalod, vagy csak egy csészében a nagyon nagy betegnek, mindenképp használni fog! Imádom!    
Amikor gyöngyözik a gyöngyike

Amikor gyöngyözik a gyöngyike 

Páratlan a házipatika galamb- vagy a gyöngytyúklevese! Betegeknek ezeket főzték már a középkorban is, hogy erőre kapjanak! Ebben a rettenetes influenzás időszakban sem árt erre gondolni! Ma tenyésztik is a gyöngytyúkot Magyarországon, így például vadhúst áruló üzletekben fagyasztva biztosan találsz!