Hozzávalók:
- 1 gyöngytyúk
- 25 dkg leveszöldség
- fél marék zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1-1 paradicsom és zöldpaprika
- 5-6 db erdei barna gomba
- 6 szem egész bors
- késhegynyi kurkuma vagy sáfrányos szeklice (elhagyható, ha elég sárga a leves színe!)
- 2 csomó petrezselyem
- só - ízlés szerint
Elkészítés:
Darabold fel teljesen a megtisztított gyöngytyúkot, és tedd fel hideg vízben lassan főni! Had gyöngyözzön a gyöngyike! Ha többször leszedted a habját, tedd bele a májat, a szívet, a zöldségeket, majd a borsot, illetve a sót. Főzd nagyon lassú tűzön úgy 2-3 órán át. Ha kész, hagyd pihenni, majd úgy fél óra múlva szűrd le. A húst le is fejtheted a csontokról, és úgy teheted vissza a lébe. Főzz bele cérnametéltet(, ha a beteg ehet olyat!) Fergetegesen finom, és tényleg jótékony hatású! A kórházban fekvő édesanyám nagy kedvence! Ajánlom Nektek is!
Hogyan ne haljunk bele az önkúrálásba?
A tavasz első napjaira többnyire kiürülnek szervezetünk vitaminraktárai, immunrendszerünk kimerült és ráadásul még javában tart az influenza szezon is. Ebben az időszakban sokan ágynak dőlnek, torokfájás, orrdugulás, fülfájás a leggyakoribb panasz. Az első tünetekkel rendszerint még nem rohanunk orvoshoz, recept nélküli készítményekkel igyekszünk helyre jönni, ám fontos tudni, hogy ezeket sem szedhetjük tetszőleges dózisban. A betegtájékoztatóban leírtaktól eltérően használva, ezek a készítmények is kellemetlen mellékhatásokat okozhatnak.