Életforma.hu


2 húsvéti tojásos finomság, amit érdemes elkészítened idén

2 húsvéti tojásos finomság, amit érdemes elkészítened idén 

Húsvétkor ízletes tojás-különlegességekkel várhatjuk a vendégeket
Elérkezett végre a medvehagyma szezon: ezt az isteni krémlevest próbáld ki!

Elérkezett végre a medvehagyma szezon: ezt az isteni krémlevest próbáld ki! 

Márciusban ellepi az erdőket a frissen kihajtott medvehagyma. Ennek a különleges zöldségnek fokhagymára emlékeztető illatú levelei tele vannak vitaminokkal, és minden fogáshoz jól passzolnak. Kiváló ízesítője a húsoknak, szószoknak, de finom krémlevest is készíthetünk belőle.
Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács 

Dobd fel ezt a húsvétot valami különlegességgel! Reggelre kész, és kihűl a sonka a levében, tehát akkor neki is foghatsz ennek a fogásnak. Nemcsak ízében, de megjelenésében is különleges lesz! Ráadásul pulykasonkával egyszerűen pazar!
Medvehagymás kalács

Medvehagymás kalács 

Sokszor előfordult már velem, hogy pont az ünnepek alatt találtam rá a tuti receptre! Csakhogy addigra már mindent megfőztem, megsütöttem, a hozzávalók fele pedig nem volt otthon. Ezt a receptet azért adom közre, hogy ne járj így, most találj rá, és még van lehetőséged ezzel fényezni magad az ünnepeken a család és a barátok előtt.
Húsvéti mézeskalács

Húsvéti mézeskalács 

Ünnepnapokon mindenki megenged magának egy kis nassolást, még akkor is, ha egyébként ellenáll az édes finomságoknak. Következő receptünk nem csupán finom, de gyönyörű is, pedig elkészítése olyan egyszerű, akár megfőzni egy tojást!
Egy kis különlegesség húsvétra!

Egy kis különlegesség húsvétra! 

Ebben a nagyon finom, üde salátában minden benne van, ami a húsvét szombatján az asztalra kell. A füstölt fürjtojás és a tormás-mézes öntet ugyan megkülönbözteti, különlegessé teszi, de mindenben megfelel a hagyományoknak. Ha ezt is az ünnepi asztalra tesszük, biztos, hogy egyedivé varázsoljuk vele ezt az amúgy is kicsit furcsa, télbe érő tavaszi ünnepet.
Húsvéti bárányleves

Húsvéti bárányleves 

Nem kell nagyon bonyolult recept ahhoz, hogy megfelelően ünnepi legyen. Kezdjünk ezzel a levessel, amit elkészíteni sem nehéz, és a végeredmény sem túl súlyos, így az egészségünknek sem árt.
Roston sült bárányérme parajos-fetás réteskörettel

Roston sült bárányérme parajos-fetás réteskörettel 

A hosszú böjt utáni húsvéti ünnepi ételek egyik legjellegzetesebbje a bárány, amely az új életet, az újjászületést, a tökéletességet szimbolizálja. Szép jelkép, de emellett finom is…