Irsai Olivér cikkek

Elkészült az első Hungarikum-koktél
Az angolok gin-tonikot isznak, a mexikóiak margaritát, az olaszok martinit, a kubaiak választhatnak, hogy cuba libret, vagy mohijot. Számos nemzetnek megvan tehát a maga saját koktélja, melynek alapanya az adott ország valamely párlata. Egy hazai pincészet úgy döntött, lesz nekünk is magyar koktélunk!

Elindult a szüret Bujdosóéknál is
Elérkezett, amit egész évben vártak a szakemberek: a múlt héten az Irsaival megkezdték az idei szüretet. A nyár a balatoni borászoknak elég sűrű, hiszen ilyenkor rengeteg a vendég, és nagy feladat helytállni a fesztiválokon is. Ilyenkor gyakran jönnek a borászkollégák más borvidékekről is, hogy szívesen megnéznék a Bujdosó Pincészet borait, az elmúlt hetekben több villányi termelőt is vendégül láttak. Ha ez nem lenne elég, a korai érésű fajták, mint például az Irsai Olivér, végleg minden pihenést kizárnak – ha bekerült a szőlő a pincébe, onnantól már komolyan kell figyelni rá!