Egyik hungarikum szőlőfajtánk, az Irsai Olivér mustjából készült koktél keverésére írt ki pályázatot a Varga Pincészet és a hazai bartenderképzés egyik fő intézménye, a Mojito Mixeriskola. A 700 ezer forint összdíjazású verseny döntőjébe, öt főt, köztük több külföldön is elismert mixert választottak be.
A győztes italt, mely a must mellett többek között vodkát, narancslevet és szilva bittert tartalmaz, Tengely Norbert keverte. A koktél a 'Hope' - vagyis remény nevet kapta. Ahogy a nyertes elmondta, azért nevezte el így, mert ezekben a nehéz időkben, kell a világnak egy kis remény, és azért angolul hívta életre, hogy nemzetközileg könnyebben válhasson ismertté. A bartender számára egyébként nem újdonság a versenyzés, hiszen a 2019-es Országos Bajnokság győzteseként ő képviselte az országot tavaly novemberben a Nemzetközi Bartender Szövetség (IBA) által rendezett koktél világbajnokságon Kínában.
A koktélok alapanyaga a Varga Pincészet tisztára szűrt, tartósítószer-mentes Irsai Olivér mustja, amely felbontás után egy hónapig eláll (ennek a koktéloknál felhasznált viszonylag kis mennyiségek miatt van jelentősége).
„A pezsgő spriccek mellé egy alkoholmentes verziót szerettünk volna készíteni és kísérletezés közben jött az ötlet, hogy a must kiváló koktélalapanyag lehet – mesélte Varga Máté tulajdonos-ügyvezető. "Ez nyilván egyelőre Magyarországon a legérdekesebb, ám ha a magyar bartendervilágba beemelik, nemzetközi versenyekre a belőle készült koktéllal neveznek, s valaki ezzel nyeri meg a világbajnokságot, az igazán jó reklám az országnak is.”