Kenyée cikkek

Házi burgonyás cipó
Úgy jártam, hogy egy morzsa kenyerünk nem maradt, így este álltam neki a kenyérsütésnek, felhasználva a megmaradt főtt burgonyát. Gyerekkorom egyik kedvenc kenyere volt a burgonyás kenyér. Puha belű, mennyeien ropogós héjú, nagyon finom kenyeret sütöttem, mindenféle adalékanyag mellőzésével. Bátorítok mindenkit, süssön otthon kenyeret, utánozhatatlan ízű, és az öröm, hogy saját sütésű kenyeret tehetsz a család elé, megfizethetetlen. Tudom, sokan azt gondoljátok, nekem erre nincs időm. Nekem sincs sok, és mégis még este is nekiállok, mert a dagasztási időn kívül nemigen kíván több ráfordítást, amíg kel, addig tud az ember mást csinálni, a formázása pár perc, majd a sütés, ami kb. 40-45 perc – is engedi, hogy ezalatt mással foglalkozzunk. Ezt a cipót is a jól bevált vaslábasban sütöttem.