Kínai recept cikkek

Póréhagymás csirke - házunk kedvence
Kifejezetten karcsúsító falatokat ajánlok, hisz a száraznak mondott csirkemell és az energiatartalomban szegény póréhagyma ad most egymásnak randevút. Már az ókori egyiptomiak és a rómaiak is kedvelték a póréhagymát. Tele van B6-, C- és K-vitaminnal. Jótékony a hatása a koleszterinszintre, és a magas vérnyomásra. Keleti kirándulásaim pedig megajándékoztak e nagyszerű és egyszerű recepttel. Próbáld ki!

Édes-pikáns csirkemell falatok
Sokan azért nem mernek belevágni egy-egy kínai fogás elkészítésébe, mert általában az előkészítés gyakran lényegesen hosszabb időt vesz igénybe, mint maga a főzés.
Csirkeszárny kagylómártásban
Nálam a csirkeszárny mindig nyerő, bárhogyan is legyen elkészítve. Ezt a receptet már akkor imádtam, amikor még nem is jártam a Távol-Keleten. Vonzalmam a kagylómártásos csirkeszárnyhoz onnantól csak nőtt. Ez a fogást a kínai konyhaművészetben az előételek között szolgálják fel. Pálcikát nem használnak, kézzel eszik. Csirkét egyébként is lehet kézzel enni!
Ötfűszeres kínai csoda!
Kínában az étkezések az élet legkiválóbb pillanatait igyekeznek bearanyozni! Így vált a gasztronómia is óriási kinccsé az évszázadok alatt! A most következő recept egyik alkotóeleme a póréhagyma, ami önmagában is remek! Annak sem csípi a szemét, aki a hazai vöröshagymába belehal - szeletelés közben! Gyors, mutatós és nagyon finom!

Egyszerű, kiadós, egészséges
Ennek a kínai jellegű ananászos csirkének rendkívül egyszerű az elkészítése, ne ijesszen meg senkit a sok hozzávaló. Az eredmény viszont egy könnyű, ízletes vacsora.