Hozzávalók
- 1 csirkemell
- 1 szál póréhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- felkockázott ananász
- 10-20 szem mandula vagy pörkölt mogyoró
Egy csirkemellet falatnyi darabokra, csíkokra vágunk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici liszttel és a vágódeszkán jól összegyömöszöljük. Egy serpenyőben vagy wokban olívaolajat forrósítunk és ebben pirosra sütjük a csirkecsíkokat. Amíg azok sülnek, felkarikázunk egy egész póréhagymát, és apró csíkokra vágunk egy kisebb kaliforniai paprikát (mindegy egyébként, hogy milyen márkájú a paprika, csak piros legyen), majd amikor a csirke szépen megpirult, hozzákeverjük a feldarabolt zöldségeket és együtt tovább pirítjuk. Nem kell puhára párolni, jobb ha kissé roppanós marad.
Hozzávalók a szószhoz
- 2 evőkanál méz,
- 5 evőkanál ketchup,
- 3 evőkanál rizsecet (borecet is jó helyette)
- 3 evőkanál szójaszósz,
- 5 dl ananászlé,
- 2 evőkanál étkezési keményítő,
- mokkáskanál ötfűszerkeverék,
- fél mokkáskanál őrölt gyömbér,
- 1 evőkanál cukor,
- késhegynyi szárított csili.
A hozzávalókat összekeverjük és ráöntjük a zöldséges csirkére. Kevergetve melegítjük, amíg besűrűsödik az étkezési keményítőtől. Vigyázni kell, nem szabad sokáig forralni, mert a keményítő ekkor elveszíti sűrítő hatását.
Végül ananászdarabokat és pirított mogyorót vagy mandulát keverünk az ételhez és illatos jázminrizzsel tálaljuk.