Életforma.hu


Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel 

A kacsa- és libacomb szezonja novemberben kezdődik, és egészen tavaszig tart, érdemes belőle ilyen tájt jól belakmározni. Klasszikus elkészítési módját mutatjuk most be.
Lilakáposzta krémleves

Lilakáposzta krémleves 

Az utolsó dolgok egyike lenne, ami eszembe jutna, hogy lilakáposztából krémlevest készítsek. Viszont semmi olyan hozzávaló nincs ebben a levesben, ami amellett szólna, hogy ne próbáljuk ki ezt a merőben szokatlan ételt.
Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta 

Sült húshoz, disznótoros mellé elengedhetetlen köret. Nemcsak a szép színe miatt szeretem készíteni, de a pikáns kicsit édes, kicsit savanyú ízét is imádjuk. Lehet, hogy nem szokványos, de én csirke mellé is nagyon szívesen fogyasztom.