Életforma.hu


A világ legegyszerűbb rakott krumplija Mártitól

A világ legegyszerűbb rakott krumplija Mártitól 

Annyira imádjuk, hogy sokszor még a vasárnapi ebéd királya is lehet. Ahogy összesülnek az ízek, és pirul a tetején a tejföl, az egészen mámorító! Az a lényeg, hogy kifejezetten erre a célra vegyél krumplit, amit én a piacon mindig meg is teszek. Uborka- vagy céklasaláta illik hozzá. 
Párom párolt zöldbabja + majd két tük. toj.

Párom párolt zöldbabja + majd két tük. toj. 

Ez egy főzelék, de csak majdnem, mert annál egészségesebben készül. A praktika abban rejlik, hogy a babot nem főzöm, hanem saját zsírján átpárolom, de csak annyira, hogy puha legyen, de még - úgymond - roppanjon. Így több vitamin marad benne, és a férjem pont ezt az ízt kedveli! Csak egy tükörtojást kért a vacsorához, de upsz!... Kettő lett! Kétszikűre sikeredett, de így is elfogyott!
Szőlőtorta - Jucus sütőjéből

Szőlőtorta - Jucus sütőjéből 

Megmentettünk a mai szőlőszüretből egy kilónyi szép szőlőt, hogy októberi köszöntőként ezt a nagyon finom tortát elkészíthessük. Igazán különleges, egyszerű vendégváró desszert.
Sütés – olajozottan

Sütés – olajozottan 

Mi a különbség a zsír, az olaj, a vaj és a margarin között? Milyen kémiai tulajdonságok befolyásolják a konyhában betöltött szerepüket? A Laboratorium.hu Konyhakémia rovatának legfrissebb cikke tudományos magyarázattal, táblázatokkal ad választ arra, mikor, melyiket érdemes használni. Hasznos tanácsok mindenkinek!
5 tévhit a margarinról

5 tévhit a margarinról 

Nincs háziasszony, aki a konyhájában ne használna zsiradékokat. Csak az nem mindegy, hogy milyet!? Az Unilever Magyarország most összegyűjtötte, milyen téves nézetekkel találkozhatunk nap mint nap a margarinról! Olvasd el gondosan, mielőtt hozzáfogsz a húsvéti készülődésnek!