Hozzávalók:

15 deka margarin
20 deka liszt
1 tojás
pici só
1 kanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
krémhez
10 deka cukor
2 kanál liszt
2 tojás
1 kg szőlő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát hideg helyem pihentetjük. A tortaformát kivajazzuk, a tésztát a forma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A tésztára a megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket egyenletesen rárakosgatjuk. A krém további hozzávalóit (liszt, cukor, tojás) összekeverjük, majd a szőlősorra öntjük. Közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük. Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórjuk.

Tudtad, hogy a lila káposzta és a szőlő nagyon baráti viszonyban vannak egymással? Össze is álltak egy remek salátához! Kattints a receptre!